Behandelingen

De opleiding massagetherapie bestaat uit diverse onderdelen zoals hier onder beschreven. Nadat ik jouw klacht bekeken en gehoord heb, zet ik die technieken in waarvan ik voel dat ze het beste ingezet kunnen worden. De combinatie cupping, triggerpointmassage en bindweefselmassage, ondersteund door petrissages (knedingen) en effleurages (strijkingen) blijkt o.a. enorm werkzaam om fysiek een goede doorstroming en ontknoping te krijgen. Onder mijn handen voel ik de veranderingen ontstaan.

Jouw lichaam vertelt jouw verhaal waarin je je nu bevindt. Door dit tegelijkertijd te bespreken soms door visualisatie in te zetten of regressie verdwijnen klachten nog eerder op een dieper nivo. De celherinnering van een vervelende gebeurtenis mag nu ook uit je archief gehaald worden. Doordat ik automatisch healing inzet tijdens mijn werk versnellen de helende processen zich.

Ben je bijvoorbeeld zwanger, dan gebruik ik een zwangerschapskussen gevuld met lauw water zodat ik je beter therapeutisch kan ondersteunen. Mijn behandelingen zijn dus altijd therapeutisch. In mijn ruimte en onder mijn handen voel je je veilig waardoor klachten eerder mogen verdwijnen. Wellnessmassages geef ik echter niet, daarvoor kun je beter een masseur uit de buurt zoeken. Mijn passie is het om op een diep nivo positieve veranderingen te mogen activeren, zodat je je goed voelt en je nieuw verkregen energie kunt gebruiken om goed in je leven te staan.


Het is dus niet de bedoeling dat jij de massage kiest die je wil hebben, ik zelf kies en mix. 
Hieronder volgen wat linkjes van de soorten massage, zodat je de inhoud ervan kunt lezen.

Massages nader toegelicht

Het is dus niet de bedoeling dat jij de massage kiest die je wil hebben, ik zelf kies en mix. 
Hieronder volgen wat linkjes van de soorten massage, zodat je de inhoud ervan kunt lezen.

Klassieke massage

Klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd, is een van de oudste massagevormen. De methode is gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht. Door het verbeteren van de afvoer van lymfevocht heeft deze massage een sterk ontgiftende werking.De methode kan bijdragen aan tot meer bewustwording van het eigen lichaam. Klassieke massage is een moment van aandacht geven aan jezelf en pure ontspanning, maar ook een moment om te voelen waar jouw spanningen zitten en waar pijn vandaan komt. Je kunt daardoor een beter inzicht krijgen in je eigen emoties en de effecten daarvan op jouw lichaam.

Voetreflexmassage

In onze voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Bij voetreflexologie wordt uitgegaan van het feit dat alle lichaamsdelen en organen zich elders in het lichaam weerspiegelen in de zogenaamde reflexzones. Deze zones zijn terug te vinden in de voeten.Deze methode gaat uit van het principe dat de reflexpunten op de voeten corresponderen met onze organen, klieren en overige structuren in ons lichaam. Er stroomt een constante energie door onze energiebanen die samenkomen als reflexpunt in onze voeten. Wanneer er blokkades ontstaan in deze energiebanen kan er een ziektebeeld ontstaan. Door het behandelen van de corresponderende reflexpunten kunnen blokkades opgeheven worden en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aangesproken.Voetreflexologie geeft ontspanning en voelt prettig aan. Ook wanneer je langdurig ziek bent en herstel of genezing niet meer mogelijk is kan een voetmassage ontspannend werken en verlichting brengen.Ik integreer een reflexologiebehandeling in een therapeutische massagebehandelling.

Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek, knoop, ontstaat. Ze kunnen ontstaan door lichamelijk letsel, verkeerde houding, voeding, overbelasting en stress. Van buiten af zijn deze plekken voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengen, soms zo klein als een speldenknop.Druk op een Triggerpoint kan een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Zo kan een Triggerpoint in de nek hoofdpijn veroorzaken. Door deze punten op te sporen en uit te schakelen kunnen pijnklachten verminderen en zelfs meestal geheel verdwijnen.

Lymfedrainage

Onze vochthuishouding kan verstoord worden door oedeemvorming, verstuiking, ziekte, stress, ongeval enz. Door een heel rustige pompende, oppervlakkige massage van het lymfesysteem worden de afvalstoffen verwijderd in het lymfesysteem, de stroming komt weer goed op gang. Dit is echt fijn om te ondergaan en bovendien effectief bij uiteenlopende klachten zoals zwelling (oedeem), verstuiking, bloeduitstorting, spierpijnen en spierletsel, migraine, stress, cellulitis enz. Vaak zie ik de eerste keer al wel of deze behandeling prioriteit heeft en zal dan zeker de tweede keer ingezet gaan worden.

Bindweefselmassage

Met deze techniek wordt je bindweefsel gerold, waardoor verklevingen loskomen van de onderliggende lagen. Daar waar het niet in balans is, krijg je een scherp, snijdend gevoel. Dit alles uiteraard binnen de pijngrens, wat even nodig is om het bindweefsel los te krijgen. Afvalstoffen komen hiermee ook los en de doorbloeding verbetert aanzienlijk.Bindweefselmassage heeft zijn positieve effecten op de huid, de organen en het zenuwstelsel.Ook littekens hebben vaak toch nog bindweefselmassage nodig om de verstoringen in het lichaam uit te schakelen. Een verstoord litteken is te herkennen aan zijn roodheid en een scherpe uitstralende pijn.

Cupping

Cupping Therapie is afkomstig uit de oosterse geneeswijze en wordt ingezet om spierknopen te ontspannen en het vastzittend bindweefsel losser te maken. Doordat de behandelde spier en huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren. De blokkades verzachten zo goed mogelijk, eventueel worden ze nog kortdurend behandeld met triggerpointtherapie.Er worden steriele plastic cups vacuüm op de juiste plekken gezet, waar ze hun werk doen. Ondertussen kan er weer ergens anders gemasseerd worden, waardoor de tijd van de massage optimaal benut wordt. Ook wordt de ingeoliede huid in beweging gecupt, waarbij het bindweefsel aangepakt wordt. Hiermee kom je letterlijk goed in je vel

Zwangerschapsmassage

Wordt de buik te groot om nog ontspannen op je buik te liggen, dan bied deze zwangerschapsmassage uitkomst. Een speciaal zwangerschapsmatras wordt gedeeltelijk gevuld met lauw water. Dit matras wordt lekker ingesmeerd met olie. Vervolgens lig je hier op je rug op. Zo kan er onderdoor heerlijk gemasseerd worden ter ontspanning, maar ook therapeutisch. Knopen in billen, die vaak gezien worden bij zwangeren, worden uitgeschakeld. De hele rug wordt blokkadevrij, maar natuurlijk ook de schouders en de nek. Ook de benen en desgewenst de buik kunnen gemasseerd worden. De aanstaande moeder en de baby hebben hier beiden plezier van.

Medical Taping

Kinesio/ Medical taping is een relatief nieuwe manier van tapen. Deze manier van tapen is gebaseerd op technieken uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. De tape heeft een andere werking dan de "standaard " sportmassage tape.Door de specifieke samenstelling heeft de tape een aantal uniek eigenschappen waardoor jouw genezingsproces kan versnellen, pijn kan verminderen en je weer sneller in beweging kunt komen. De tape is hypoallergeen, kan 3-4 dagen blijven zitten en douchen en zwemmen is gewoon mogelijk. Deze methode wordt meestal gecombineerd met andere behandelmethodes om het optimale effect te garanderen. Het verwijderen van de tape gaat pijnloos onder de douche.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten die verschillende oorzaken kan hebben. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (naar schatting 90 procent) heeft af en toe hoofdpijn. Meestal betreft het een onschuldige kortdurende klacht die meestal vanzelf verdwijnt. Echter, twintig procent van de Nederlanders, dat is dus een op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Soms is de hoofdpijn zo erg dat normaal functioneren niet meer mogelijk is. Hoofdpijn is vaak een gevolg van spanning en vastzittende schouders. Stress, depressie, slaapgebrek, menstruatie, roken, alcohol, voeding, en een verkeerde houding spelen hierbij een belangrijke rol. Waarom hoofdpijnmassage?Als je hoofdpijn hebt is het heerlijk als deze weg gemasseerd kan worden. Hierbij worden de specifieke spieren in nek, schouders en het gehele hoofd gemasseerd. Gevoelige of stramme punten worden met druk van de duimen bewerkt. Bloed, lymfe en energie kunnen weer goed doorstromen. Het gebruik van bepaalde etherische oliën helpt hierbij. Door de oorzaken van de hoofdpijn aan te pakken vermindert de frequentie van de hoofdpijn aanzienlijk.

Rugpijnmassage

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de rugpijnklachten geen medisch aanwijsbare reden krijgen van de arts of specialist. Dit omdat het vaak afgeleide klachten zijn. De pijnklachten worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, bijvoorbeeld de onderrug. Door het opsporen van die punten en het uitschakelen ervan, raak je verlost van je pijnen.

Aromatherapie massage

Bij aromamassage wordt gebruikt gemaakt van essentiële/etherische oliën. Deze olie is afkomstig uit bloemen, bladeren, stam, wortels, vruchten, kruiden en specerijen. De geuren en eigenschappen van deze oliën kunnen invloed hebben op zowel lichaam, geest, onze gedachten en emoties. De lever neemt deze werkzame stoffen op en zet ze weer om in heilzaam herstel.Ze brengen bijvoorbeeld herinneringen naar boven, laten ons ontspannen en geven meer energie. Welk aroma wordt gebruikt hangt af van uw klachten. De essentiële oliën kunnen ook gebruikt worden als badolie of vermengd met water in een aromabrander. Ik adviseer je graag over de olie die het beste bij jou en je klachten past.

Fibromyalgie massage

Wat is Fibromyalgie? Fibromyalgie, betekent letterlijk "pijn in bindweefsel en spieren". Waardoor mensen met Fibromyalgie precies klachten krijgen is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. De aandoening veroorzaakt zware pijn in spieren, gewrichtsaanhechtingen en pezen in het hele lichaam. Daarnaast heeft een patiënt ook vaak de volgende klachten: slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratiestoornissen en darmklachten. De klachten kunnen erg wisselen. Het gevolg van de vaak chronische klachten is dat het lichaam voortdurend in een staat van "vluchten" of "vechten" is. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig en het hart maakt overuren. In een diepe slaap komen is niet mogelijk en juist een diepe slaap is noodzakelijk om de groei van weefsels te bevorderen en bindweefsel te herstellen.Waarom Fibromassage?Fibromassage heeft als doel pijnklachten te verlichten en een diepe slaap te bevorderen. Uit recent onderzoek door de Universiteit van Miami is gebleken dat deze massage een van de gunstigste behandelingen is voor Fibromyalgie patiënten. Een massage kan lichaam en geest tot rust brengen en zorgen voor evenwicht in het lichaam. De ademhaling wordt dieper, het hartritme en de bloeddruk dalen. De opname van zuurstof in spieren en bindweefsels wordt verbeterd. De natuurlijke pijnstiller, endorfine wordt vrijgegeven en stress, stijfheid en pijn in het lichaam verminderen. De kwaliteit van het slapen kan verbeteren.

Stoelmassage

De massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpunt massage, Shiatsu, waarbij hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen gemasseerd worden. Het is een korte ontspannende, maar ook activerende massage ter preventie van werk gerelateerde klachten zoals stress, RSI, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, en nek-, rug- en schouderklachten. Stoelmassage is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in evenwicht te brengen.

Waarom stoelmassage?* Een korte massage van 20-25 minuten* De kleding kan aangehouden worden en de massage wordt zittend gegeven, op een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel* Er wordt geen gebruik gemaakt van olie* Daarnaast is stoelmassage zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met het platliggen op een massagetafel maar toch een massage willen ondergaan.* Steeds meer bedrijven bieden werknemers een stoelmassage op het werk aan. Vaak als een eenmalige beloning voor de verhoogde inzet tijdens een drukke periode, maar steeds vaker bieden werkgevers structureel het personeel een massage aan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat stoelmassage een preventieve werking heeft op werk gerelateerde klachten, het ziekteverzuim terug dringt en werknemers motiveert en aktiveert. Dus bazen.....

Klankschalen

Klankschaalbehandeling vindt steeds meer toepassing als aanvullende ondersteuning in de complementaire gezondheidszorg. Bij klankschaaltherapie is de werking verassend intensief door de trillingen die ze veroorzaken wanneer ze worden aangeslagen terwijl ze op je lichaam staan of in je auraveld trillen. Dit heeft een dieptewerking zowel voor het lichaam als de geest. Ons lichaam bestaat voor 70-80% uit water, het water in ons lichaam komt door trilling in beweging en dit zorgt allereerst voor ontspanning en regeneratie. Trauma's trillen los en stromen door, waarna ze losgelaten worden. Bovendien blijkt de hersenactiviteit tot rust te komen, denken lukt vaak niet meer tijdens de klankschalenmassage. Hoe fijn is dat. Meerdere klankschalen worden uiteraard ingezet en gebeurt altijd in overleg voor kortere of langere tijd.

Overige behandelingen:

Nieuwetijds therapie

Wat zijn Nieuwetijdskinderen?Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat het begrip "Nieuwetijdskinderen" geen label is wat een ziektebeeld aangeeft. Het is een verzamelnaam voor bijzondere kinderen die fijngevoeliger zijn dan de gemiddelde mens. In eerste instantie is de manier hoe deze kinderen voelen, zien en weten fenominaal, maar het kan een zware klus zijn in onze Westerse drukte. Dit resulteert vaak in hyperactief zijn of zich afsluiten, onvoorspelbaar gedrag, verwarring, frustratie en moeite met de dagelijkse gang van zaken. Wanneer zij hun valkuilen overwinnen zijn ze te herkennen aan hun uitzonderlijke talenten.Op dit moment wordt er vanuit de reguliere gezondheidszorg gesproken over ADHD; Pdd-nos; ADD; Asperger enz. Hun zogenoemde 'gedragsstoornissen' worden vaak behandeld met medicijnen. Inmiddels zijn er vele alternatieve methoden die het waard zijn eens onder de loep te nemen. Met de juiste inzichten en aanpassingen in het leefpatroon en de omgeving van deze kinderen zijn deze kinderen niet zo verstoord als men denkt. Net als kwetsbare bloemen komen nieuwetijdskinderen tot waanzinnige bloei, onder de juiste omstandigheden.Er is ruime ervaring binnen Praktijk Lichtpunt in het mogen begeleiden van nieuwetijdskinderen. Als de omgeving bereid is mee te werken aan de verandering (en dat is nou net zo moeilijk) kan er veel positiviteit ontstaan. Nieuwetijdskinderen zijn hier omdat er een nieuwe tijd aanbreekt!!

Merkaba en quantum-therapie

Ondertussen ben ik opgeleid tot merkaba heler nivo 5.

Dit blijkt een erg krachtige helingsmethode te zijn.Bovendien is dit een natuurgeneeskundig consult, welke dus wel geheel of gedeeltelijk te declareren valt. Het blijkt een erg krachtige manier om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Ik mag mezelf nu ook Paramedisch Natuurgeneeskundig Quantum Therapeut noemen. Deze methode is ook in behandelingen toe te passen en is weer een andere benadering om tot heel-heid komen. De combinatie is geweldig. Laat het maar gebeuren en voel zelf.

ADHD Coach

Medischebasiskennis

Psychosociale basiskennis

Reiki-master